Τοιχοποιία

Εξωτερική Τοιχοποιία

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ σας προσφέρει τελευταίας γενιάς εξωτερική τοιχοποιία για την προκάτ κατοικία σας. Δοκιμασμένη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

image

Εξωτερική τοιχοποιία τελευταίας γενιάς

Δοκιμασμένη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Σύστημα Θερμοπρόσοψης

Με 5 cm διογκωμένη πολυστερίνη EPS 80 αυτοσβενόμενη και αδιάβροχη που λειτουργεί και ως φράγμα υδρατμών, μεγάλης αντοχής στην πρόσκρουση. Ικανοποιεί το γερμανικό πρότυπο DIN 18164. Ηχομονωτικό υλικό που απορροφά τόσο τον ήχο προσκρούσεως όσο και τον ήχο του τοίχο που μεταδίδεται δια αέρος. Ελαστικός σιλικονούχος σοβάς που αποτρέπει την εμφάνιση ρωγμών και αδιαβροχοποιεί τον τοίχο. Ως αποτέλεσμα των ιδιοτήτων των ανωτέρω υλικών, η τοιχοποιία μας διαθέτει την μεγαλύτερη θερμομόνωση που μπορεί να επιτευχθεί, διότι έχει συντελεστή θερμοπερατώτητας Κ=0,11 W/m2K. Δηλαδή επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας 75%-80% σε σχέση με τη συμβατική τοιχοποιία, δεδομένου ότι ο συντελεστής θερμοπερατώτητας της συμβατικής τοιχοποιίας είναι Κ=0,45 W/m2K έως Κ=0.60 W/m2K.

Γυψοσανίδα

Γυψοσανίδα της εταιρείας Knauf, πάχους 12.5 mm που ικανοποιεί το γερμανικό πρότυπο DIN 18180. Διαθέτουν πιστοποιήσεις φυσικού γύψου, καθώς και βιολογικού ελέγχου.

OSB

OSB 11.5 mm Καναδικής προέλευσης εργοστασίου LP κατηγορίας 2-3 αδιάβροχο με μεγάλες μηχανικές ιδιότητες. Το υλικό αυτό κάνει τον τοίχο πιο στιβαρό δίνοντας την δυνατότητα να στερεώνουμε οποιοδήποτε βάρος σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου, χωρίς ειδική προσθήκη ούπα.(Αξίζει να σημειωθεί οτι μόνο η εταιρία Κοφινάς την εισάγει στην Ελλάδα απο τον Καναδά, εξαιτίας της άριστης ποιότητας του συγκεκριμένου OSB ,το οποίο και είναι το πρώτο σε παραγωγή παγκοσμίως.)

Ασφαλτική Μεμβράνη

Πρόκειται για στεγανοποιητικά φύλλα που τοποθετούνται στη βάση κάθε ξύλινου τοίχου. Προστατεύουν τους κορμούς από φθορές που θα μπορούσαν να έχουν από υγρασία στη βάση στήριξης.

Μεταλλική Γωνία Πάκτωσης

Με τις μεταλλικές αυτές γωνίες, η κατασκευή συνδέεται απόλυτα με τη βάση οπλισμένου σκυροδέματος. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε μια "δεμένη" κατασκευή με αυξημένες μηχανικές αντοχές βελτιωμένη και αντισεισμική συμπεριφορά.

Στριφώνη TORX

Σύνδεση επιμέρους τμημάτων τοιχοποιίας με χρήση στριφωνιών TORX, τα οποία προσφέρουν ποιοτικότερη συναρμογή, αφού επιτρέπουν καλύτερο έλεγχο της εφαρμοζόμενης ροπής κατά το βίδωμα.

Ξύλινος σκελετός Σουηδικής πεύκης

Ξύλινος σκελετός σουηδικής πεύκης , ο οποίος συνδεσμολογείται ρομποτικά με χρήση στριφωνιών torx. . Προσφέρει επιπρόσθετη στατική ενίσχυση στην κατασκευή.

 Φυσικός ορυκτοβάμβακας

Το βασικό θερμομονωτικό υλικό της τοιχοποιίας. Ο φυσικός ορυκτοβάμβακας προσφέρει εξαίρετη θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στην φωτιά(κατηγορία Α1-άκαυστα υλικά). Πρώτες ύλες για την παραγωγή της ίνας του ορυκτοβάμβακα αποτελούν τα πετρώματα αμφιβολίτης, δολομίτης, ή ασβεστόλιθος και βωξίτης. Η παραγωγή του ορυκτοβάμβακα γίνεται σε ηλεκτρικό φούρνο. Αυτή η μέθοδος πλεονεκτεί, από την μέχρι σήμερα εφαρμοσμένη μέθοδο της υψικαμίνου, γιατί επιτυγχάνεται διαστασιακή ομοιομορφία στις παραγόμενες ίνες μέσω της σταθερά ελεγχόμενης θερμοκρασίας του τήγματος και αποδίδει μηδαμινή επιβάρυνση στο περιβάλλον σε αντίθεση με αυτή της υψικαμίνου.